Alles over elektrische auto’s (2021, 3e druk)

26/04/2021

ISBN 9789492404800 | € 22,50 (tijdelijk € 20) | Paperback + ebook + luisterboek
Elektrische auto’s zijn razend populair. Ze zijn stil, snel en stoten geen giftige gassen uit. En iedere maand komen er nieuwe modellen bij, die ook steeds betaalbaarder worden. Maar mensen die een overstap overwegen hebben vaak veel vragen. Hoe ver kun je er nu echt mee rijden, is het nu duurder of goedkoper dan rijden op benzine, hoe werken laadpalen en hoe moet je laden als je er geen in de buurt hebt?

De zestien hoofdstukken in dit boek geven je een antwoord op alle vragen. Alle voor- en nadelen worden besproken, evenals belangrijke verschillen die voor aanschaf belangrijk zijn, maar ook veelgehoorde vooroordelen en misverstanden. Het bespreekt alles wat er komt kijken bij elektrisch rijden, inclusief onmisbare tips en achtergrondinformatie. Ook ingewikkelde vraagstukken worden niet geschuwd, zoals of ze echt beter zijn voor het milieu, hoe een accu werkt en hoe lang deze meegaat en wat er komt kijken bij lange reizen en vakanties.

Tot slot wordt er stilgestaan bij de transitie van fossiele grondstoffen naar duurzame energie, zonnepanelen en groene stroom en welke rol elektrische auto’s in dit geheel (kunnen) spelen.

⚡ Wat zijn de voor- en nadelen?
⚡ Zijn elektrische auto’s de toekomst?
⚡ Is elektrisch rijden goedkoper?
⚡ Koopgids nieuw en tweedehands
⚡ Waarop moet je letten?
⚡ Hoe lang gaat de accu mee?
⚡ Hoe zit het met onderhoudskosten?
⚡ Hoe werken laadpalen en -passen?
⚡ Geen eigen laadpaal, wat nu?
⚡ Op vakantie met een elektrische auto
⚡ Vehicle-to-Grid (V2G): je auto als stroombron
⚡ Motoren, bussen, vrachtwagens en vliegtuigen
⚡ Wachten op waterstof?

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.