Het Photoshop Lagen Boek

13/12/2019

ISBN 9789492404275 (€ 20 paperback, € 12,50 ebook)

Hoewel Adobe Photoshop al sinds versie 3.0 lagen kent, passen veel gebruikers van dit programma deze mogelijkheid weinig of nooit toe. Dat is jammer, want het werken met lagen biedt veel mogelijkheden die op andere manieren niet of nauwelijks uitvoerbaar zijn. De kracht van Photoshop ligt juist besloten in lagen! Daarnaast maken lagen het mogelijk om op een zogenaamde ‘niet-destructieve’ manier te werken. Dat betekent dat alle bewerkingen onafhankelijk van elkaar ongedaan kunnen worden gemaakt, of kunnen worden aangepast. Zonder lagen zou je waarschijnlijk helemaal opnieuw moeten beginnen.

Lees wat je allemaal met lagen kunt doen – er gaat een nieuwe wereld voor je open! Niet alleen voor het verbeteren van foto’s, maar juist ook voor de leuke en indrukwekkende bewerkingen die je met foto’s kunt uithalen, zijn lagen eigenlijk onmisbaar. Je wilt bijvoorbeeld twee foto’s in elkaar laten overvloeien? Of dingen in een foto plaatsen die daar oorspronkelijk helemaal niet stonden? Tekst aan een foto toevoegen om een mooie ansichtkaart te maken? Dat gaat allemaal met lagen.

Al deze mogelijkheden – en nog veel meer – worden behandeld in het Photoshop Lagen Boek. Aan de hand van aansprekende voorbeelden wordt uitgelegd wat lagen doen en hoe je ze op professionele manier gebruikt.

Inhoudsopgave

1. Wat zijn lagen?
2. Dekking- en overvloeimodus
3. Laagstijlen
4. Maskers
5. De aanpassingslaag6. Andere lagen
7. Geavanceerd overvloeien
8. Lagen groeperen
9. Automatisch uitlijnen
10. Afbeeldingstapel
11. Diversen
12. Beelden monteren
13. Een nachtelijke regenbui
14. Sneeuwlandschap
15. Geavanceerde portretretouche
16. Gecombineerd masker maken

Recensie

“Lees wat je allemaal met lagen kunt doen – er gaat een nieuwe wereld voor je open! Niet alleen voor het verbeteren van foto’s, maar juist ook voor de leuke en indrukwekkende bewerkingen die je met foto’s kunt uithalen, zijn lagen eigenlijk onmisbaar. [..] Johan behandelt in dit boek één van de belangrijkste mogelijkheden van Photoshop; het gebruik van lagen. Hij weet hier weer op boeiende en heldere wijze over te vertellen. Dusdanig helder dat het zelfs voor een beginnende Photoshop-gebruiker goed te behappen is. Ben je nog niet helemaal bekend met termen als maskers, laagstijlen of aanpassingslagen, dan is dit boek echt een aanrader!” – Michelle Peeters op Photofacts.nl

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.