Fotograferen met een Canon 700D

03/02/2016

ISBN 9789492404015 | € 29,95 | Jeroen Horlings

Over het boek

De handleiding van de 700D biedt slechts summiere uitleg over de werking van de camera en nodigt bovendien niet uit om te lezen. Het boek ‘Fotograferen met een Canon 700D’ bevat 160 pagina’s in full colour en groot formaat, inclusief duidelijke voorbeeldfoto’s.

Achterflaptekst

De Canon 700D is een unieke camera waarmee de meest fantatische foto’s én video’s kunnen worden gemaakt, maar de bijbehorende handleiding gaat niet verder dan een beknopte beschrijving van functies en instellingen. Dit boek geeft wel de praktische voorbeelden, begrijpelijke uitleg en talloze concrete tips en trucs die nodig zijn om het beste uit de camera te halen.

Eerst komt de nodige basiskennis over het fotograferen met een spiegelreflexcamera aan bod. Daarnaast ook het optimaal gebruik maken van sluitertijd en diafragma, verschillende autofocusen lichtmetingsmethoden en Live View. Ook de programma – standen, bedieningsknoppen, het kantelbare en aanraak – gevoelige lcd-scherm, filmmogelijkheden en gevorderde instellingen van de Canon 700D worden behandeld. Aan de hand van concrete voorbeelden worden de fijne kneepjes van de compositie uitgelegd.

Uiteraard ontbreekt ook beeldbewerking niet: alle basisbewerkingen, correcties en creatieve technieken, passeren de revue. Ook de voordelen van het programma Adobe Photoshop Lightroom en de specifieke beeldbewerking van het raw-formaat krijgen ruimschoots aandacht. Het boek besluit met een uitgebreid overzicht van allerlei lenzen en handige accessoires voor de Canon 700D.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

* Basiskennis digitale fotografie
* De 700D optimaal configureren
* Het kantelbare scherm gebruiken voor fraaie composities
* Programmastanden
* Filmen met de 700D
* Live View optimaal configureren en gebruiken
* Beeldbewerking: foto’s perfectioneren in de digitale doka
* Foto’s importeren, organiseren en bewerken in Lightroom
* Fotograferen en bewerken in raw
* Lenzen en accessoires: van groothoeklens tot statief

Inkijkexemplaar (PDF)

Fotograferen met een Canon 700D inkijkexemplaar

Recensies

Door Marc – 14 april – Coolblue – ***** (5 van 5)
“Als je de mogelijkheden van dit toestel ziet, kan je gewoon niet zonder een goede begeleiding, alles goed en duidelijk uitgelegd, met dit boek leer ik mijn toestel zeker helemaal kennen! Een echte aanrader!”

Door Lars – 11 april – Coolblue – ***** (5 van 5)
Pluspunten: Mooi boek met duidelijke uitleg, Mooie foto’s, Veel zaken uitgelegd, Leest lekker
“Nadat ik recentelijk de Canon EOS 700D had aangeschaft ging ik op zoek naar een (Nederlands) boek. De handleiding die bij de 700D zit vond ik te summier om de camera goed te kunnen gebruiken. Dit vond ik echter in dit handige boek. Zoals al gemeld in de inleiding op de site worden er diverse zaken behandeld in dit boek. Deze worden op een duidelijk manier uitgelegd met goede voorbeelden en mooie foto’s erbij. Voor mij een prima boek om alle mogelijkheden van deze mooie camera optimaal te kunnen gebruiken. Daarnaast is dit boek ook voor andere camera’s prima te gebruiken omdat er veel algemene fotografie-tips in staan. Een aanrader!”

incredible | Ik raad dit product aan | 30-39 jaar | bladel | 11 januari 2015 – Bol.com – ***** ( van 5)
Pluspunten: Volledig, Praktisch toepasbaar, Heldere uitleg
heel fijn boek, staat heel veel in en alles in makkelijke termen uitgelegd met duidelijke voorbeelden!
ideaal voor de startende fotograaf, alles staat stapje voor stapje uitgelegd, zou dik boek zeker aan bevelen , staat veel meer in dan in de handleiding en duidelijker / met plaatsjes / foto’s omschreven. op het einde word er ook nog wat over foto bewerking vertreld

Cover en achterflap

Print

Print

Print

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.