Van pc naar Mac

03/02/2016
vanpcnaarmac-3d-cover-800

ISBN 9789492404008 | € 24,95 | Jeroen Horlings

Dit is de vijfde, geheel herziene editie van het boek ‘Van pc naar Mac’, waarvan in totaal meer dan 15.000 exemplaren verkocht zijn. De eerste editie verscheen in 2009 bij Uitgeverij Pearson. Anders dan andere Mac OS X boeken, bekijkt ‘Van pc naar Mac’ de Mac vanuit Windows-perspectief. Chronologisch worden alle onderdelen van het OS X besturingssysteem (en de bijbehorende hardware en software) besproken en vergeleken met de situatie onder Windows is. Hierdoor kan de nieuwe Mac-bezitter naadloos overstappen, zonder valkuilen. Ook de migratie van (Windows) bestanden komt aan bod, evenals het gebruiken van Windows software op een Mac.

Achterflaptekst

Voor iedereen die Windows gewend is, zal de overstap naar een Mac tot vragen leiden. Hoe krijg je bijvoorbeeld eenvoudig accenten op letters, wat is het equivalent van Control-Alt-Delete en hoe vind je je bestanden terug in de Finder? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek een antwoord. Het bespreekt goede alternatieven voor Windows-software, games en randapparatuur en legt uit hoe je oude vertrouwde Windows-programmas op je Mac kunt blijven gebruiken. Anders dan in alle andere Mac-boeken wordt de Mac in dit boek met Windows-ogen bekeken. Van pc naar Mac is dan ook de ideale gids voor iedereen die zich snel wil thuisvoelen op de Mac!

De volgende onderwerpen komen aan bod:
* Alle verschillen tussen de pc en de Mac op een rij
* Basishandelingen in Mac OS X en bijbehorende software
* Aansluitingen, toetsenbord, muis, overige randapparatuur en accessoires
* Makkelijk back-ups maken
* Windows-software blijven gebruiken op de Mac
* Alternatieven voor populaire Windows-software
* Migratie van bestanden en instellingen van je pc (zoals e-mail, favoriete websites en documenten)
* Veelvoorkomende problemen zelf makkelijk oplossen

Voorbeeld PDF

Van pc naar Mac – inkijkexemplaar

Recensies

(1) februari 2011 – rocedlaaw – Bol.com

  • Pluspunten: Volledig, Heldere uitleg – Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren
  • Dit boek kan ik iedereen aanbevelen,het is duidelijk en overzichtelijk niet alleen voor mensen die pas een Mac gekocht hebben maar ook voor voor iedereen die al een Mac hebben. Een aanrader.

(2) juni 2013 – Anrico – Bol.com

  • Pluspunten: Heldere uitleg, Praktisch toepasbaar, Volledig – Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren
  • Prima boek voor naslag. Hierin kun je duidelijk nalezen welke functies t.o.v. Windows vereenvoudiger zijn. Instellingen zijn ook goed te vinden.

(3) januari 2014 – Tuncay – Bol.com

  • Pluspunten: Toegankelijk, Volledig, Praktisch toepasbaar, Heldere uitleg – Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren
  • Sinds kort overgestapt van PS naar MAC. Is wel wennen maar wanneer je zo goed mogelijk inleest gaat het wel goed. Ik ben er echt blij mee!!!!!

(4) augustus 2013 – dedejan – Bol.com

  • Pluspunten: Toegankelijk, Praktisch toepasbaar, Heldere uitleg- Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren
  • De Mac wijkt tegenwoordig veel minder af van een PC dan je denkt. Toch zijn er nog steeds verschillen tussen OSX en Windows, maar vaak is het alleen de benaming of een toetsencombinatie. Voor de PC kenner is dit boek de makkelijkste manier om de verschillen snel door te krijgen. Heel handig

Cover en achterflap

Print

Print

Print

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.